Project omschrijving

De Nederlandse samenleving vergrijst in een hoog tempo. Men wordt gemiddeld steeds ouder als gevolg van verbeterde gezondheidszorg en leefomstandigheden.

Als reactie op de vergrijzing in Nederland is Senior Intelligence opgericht. Dit is een jonge onderneming die zich richt op vergrijzingsvraagstukken waar wij in de loop der jaren mee te maken zullen krijgen. Denk hierbij aan de wens van de overheid om men zolang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Dit is niet mogelijk zonder de juiste hulpmiddelen in huis die men op fysiek-, mentaal- en psychisch gebied in staat stelt zo zelfredzaam mogelijk te laten zijn.

Senior Intelligence is een onderneming die zich niet alleen inzet voor ouderen, maar die dit ook MET de ouderen zelf doet. Zij staan hier centraal in en hun kennis en expertise wordt zoveel mogelijk ingezet gedurende elke fase in de levensloopcyclus van een (nieuw) product wat wij op de markt brengen. Dit maakt Senior Intelligence een vernieuwing op de huidige markt met prachtige maatschappelijke gevolgen voor het vergrijzende segment in onze samenleving.

Samenwerking

Voor het logo waren vooraf weinig criteria vastgesteld. Eén van de belangrijkste punten was dat het een logo moest zijn wat makkelijk te herkennen is. Het logo moet meteen geassocieerd worden met Senior Intelligence en hetgeen waar wij voor staan. Dit kan het makkelijkste worden gedaan met duidelijke vormen, kleuren en veel contrast. De doelgroep van Senior Intelligence loopt over het algemeen een groter risico om te maken te krijgen met fysieke gebreken, dan andere groepen mensen in onze samenleving. Om het voor de doelgroep zo overzichtelijk mogelijk te maken is het tevens noodzakelijk dat het een makkelijk te herkennen logo is. Denk dan hierbij aan mensen die moeilijk kunnen zien.